Girişimciliği aşkla yapan beyaz yakalılardan turizme yeni bakış açıları

Home / Forums / Turkish materials / Entrepreneurship / Girişimciliği aşkla yapan beyaz yakalılardan turizme yeni bakış açıları

  • Author
    Posts
    • 2024-06-24 at 10:52 #1135

      Ülkemizde kamuda ve özel sektörde çalışanların en temel ihtiyacı güven duygusudur. Mavi yakalılar da, beyaz yakalılar da sigortalı bir işte çalışmanın sunduğu koruyucu şemsiyenin altında olmayı, maceracılık olarak görülen girişimciliğe tercih ederler.

      Girişimcilik eko sistemimizde ise durum farklıdır. Çoğu kez bilmedikleri alanlara giren yatırımcılar süreçleri yönetemedikleri, sağlıklı yapılar kuramadıkları veya piyasadaki rekabet koşullarını doğru analiz etmedikleri için bir kaç sene içinde zarar ederek girişimlerinden vaz geçerler.

      Son dönemde, bu genellemelerin dışında kalan yeni nesil girişimciler harika projelere imza atıyorlar. Böylece, farklı sektörlerdeki başarılı projelerin sayısı artıyor. Bodrum Yalıkavak’taki Birdcage33 tesisi de turizm alanındaki girişimlerden arasında ön plana çıkıyor.
      ki beyaz yakalı profesyonel Tülin ve Kıral Karabük çiftinin, oğulları Ege ile kurdukları Birdcage 33, ailenin yıllardır olgunlaştırdığı bir hayalin ürünü. 11 adet özel tasarım odası ve Akdeniz füzyon mutfağı sunan restoranıyla dört mevsim ulaşılabilir, doğa ile iç içe bir yaşam alanı sağlıyor

      Profesyonel hayattan ideallere doğru yolculuk

      Karabük ailesinin, stratejik düşünerek, temkinli ancak cesur bir yaklaşımla ve tutkuyla gerçekleştirdiği yatırım yolculuğu tüm girişimcilere ilham verecek bir öyküye sahip.

      Tülin Karabük, Turkcell’de Satış & Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı, 2018 Yılına kadar Arçelik Global Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda başarılar elde etmiş ve farklı kuruluşlarda çalışmış bol ödüllü bir profesyonel. Uzun yıllar PWC, 3M, Covidien, Medtronic gibi küresel markalarda farklı görevler üstlenmiş olan Kıral Karabük ise halihazırda Baxter International’da Genel Müdür olarak çalışıyor. Tülin ve Kıral Karabük girişimcilik yolculuklarının geri planını şu cümlelerle anlatıyorlar;
      Girişimcilik ruhunuz nasıl harekete geçti?

      Ben memur anne baba çocuğuyum. Girişimcilik veya kendi işimizi yapma isteğimiz yoktu. Ailelerimiz bize hep “git bir yerde çalış, oradan da emekli olursun” benzeri cümleler kurardı. Ben de 30 yıla yakın özel sektörde çalıştım. Müfettiş oldum, finansman bölümünde çalıştım, sonra satış planlamaya geçtim. Sonra başka bir şirkette genel müdür oldum. Hep masanın öbür tarafına geçmeyi istedim. Her seferinde de bir üst pozisyona geçtim.

      Finansmanı nasıl sağladınız?

      Hep kendimizden ödünler vere vere ilerledik. Hemen hemen her şeyi öz sermayemizle yaptık.

      Her şeyi sattık. Teknemiz vardı. Onu da sattık.

      Kredi almadık. Borçlu olmayı sevmiyoruz. Aileden gelen garantiye alma ve kimseye borçlu olmama isteğim çok güçlü. Ben borcum olursa uyuyamam.

      esim sanatını mutfak kültürüne entegre etmek

      Birdcage 33, yaz boyunca özel deneyimlerle sadık bir müşteri tabanı oluşturacak adımlar attı. Son etkinliklerinden birisinde Türk Çağdaş Sanatının önemli isimlerinden Mustafa Horasan mutfağa girdi. Kendi seçtiği bir menüyü otelin şefleri Umut Ünleyen ve Emre Demir’le birlikte pişirme sürecine eşlik etti. Horasan’ın hazırladığı Hadi Gari isimli menü, otelin Yalıkavak manzaralı terasında ziyaretçilere sunuldu. Mustafa Horasan’ın ana yemeğin servis edildiği tabak için hazırladığı balık motifi gecenin unutulmaz bir görseli olarak zihinlere kazındı.
      kaynak: https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/girisimciligi-askla-yapan-beyaz-yakalilar-turizme-yeni-bakis-acilari-kazandiriyor/671876

  • You must be logged in to reply to this topic.