Agroturizem Gjepali
Home / Forums / Albanian materials / Entrepreneurship / Agroturizem Gjepali
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 4 months, 3 weeks ago by marizarama0303@outlook.com.
-
AuthorPosts
-
-
2024-09-06 at 10:45 #1231
Historia e Agroturizëm Gjepali nis, në kuptimin më të gjerë, 23 vjet më parë, kur Fundim Gjepali, atëherë vetëm 14 vjeç, la fshatin e tij dhe emigroi në Itali në kërkim të një jete më të mirë. Fillimisht ai filloi punë në një restorant në fund të “zinxhirit ushqimor”, por me kalimin e viteve punoi për tu bërë një kuzhinier i suksesshëm dhe i njohur. Përveçse drejton një kuzhinë në një nga restorantet më të njohura të Romës, ai ka hapur dhe është bashkëpronar edhe i një restoranti tjetër në qendër të Tiranës.
Sidoqoftë, Fundimi dëshironte të krijonte diçka me të vërtetë për veten e tij, ndërsa rilidhej me rrënjët e veta, në vendin ku u rrit, i cili e ushqeu atë dhe dashurinë e tij për ushqimin.
Fshati Gjepalaj shtrihet në jug të Shijakut, një qytet i vogël afër Durrësit, i karakterizuar nga blloqet e zakonshme të apartamenteve me tulla të kohës se komunizmit, të përziera me shtëpi tradicionale të vogla familjare. Ndërsa pjesa tjetër e fshatit Gjepalaj shtrihet në majë të një kodre të vogël, restoranti i fermës Gjepali ndodhet në lindje të fshatit, në një lak lumi të rrethuar nga natyra, pa shtëpi të tjera në afërsi të tij. Ndikimi italian në jetën e pronarit manifestohet në arkitekturën e restorantit dhe bujtinës së sapondërtuar, e cila është krijuar në stilin e një vile tipike toskane. Numri i klientëve dhe i vizitorëve që qëndrojnë për një natë në Agroturizëm Gjepali që prej hapjes së tij në prill të vitit 2019 është befasues, dhe është dëshmi e reputacionit të pronarit.
Lexo me shume:https://agroturizem.gov.al/agroturizem-gjepali-shijak-durres-county/
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.